Aktuellt

Vi följer fortfarande myndigheternas råd om Covid -19 för att minska risken för smittspridning. Vår personal är vaccinerad men håller avstånd och är uppmärksamma på symptom. Vid händelse av symptom ställer vi in bokade besök för service, besiktning och underhåll.

April 2023

Vid de avflyttningsbesiktningar vi gör av lägenheter och lokaler händer det att  flyttstädningen bedöms vara felaktigt gjord eller otillräcklig. En flyttstädning är en omfattande städning som ska resultera i en ren lägenhet, där en ny hyresgäst tycker att det känns fräscht att flytta in. Tex ska avlopp i dusch och tvättställ rensas, fläktfilter rengöras eller bytas ut, frysen frostas av och ugnen rengöras. Om städningen inte blir godkänd har vi som hyresvärd rätt att anlita en städfirma och fakturera den avflyttande hyresgästen kostnaden.

För att undvika klagomål och minska risken för att arbetet behöver göras om, rekommenderar vi att ni anlitar en professionell städfirma för flyttstädningen. Sådana firmor har normalt en städgaranti, vilket innebär att man kan reklamera städningen om den inte blir godkänd. Flyttstädning är berättigat till RUT-avdrag.

Under fliken “Boende” finns en checklista för flyttstädning som kan vara till hjälp.

Februari 2023

Att hyra ut sin lägenhet i andra hand är tillåtet under en begränsad period om du som hyresgäst har ett godkänt skäl och vi som hyresvärd har godkänt uthyrningen. De skäl som är godkända regleras i Hyreslagen. Att hyra eller låna ut sin lägenhet utan vårt godkännande är grund för uppsägning av hyreskontraktet.

Om du vill hyra ut din lägenhet i andra hand börjar du med att skicka en förfrågan till oss.

Det är du som är förstahandshyresgäst som ansvarar för att hyran blir betald, att det inte uppstår några störningar och att det inte blir några skador i lägenheten under den tid du hyr ut lägenheten.

Den som bor i andra hand i en fastighet som förvaltas av oss ska ha skrivit under ett avtal om att uthyrningen är tillåten.

Vi söker en fastighetsskötare till vårt team. Mer information om tjänsten hittar du här.