Nya regler för uthyrning av hyresrätt i andra hand

Den 1 oktober 2019 börjar nya regler gälla för uthyrning av hyresrätt i andra hand. Dessutom ändras reglerna för inneboende och lägenhetsbyte. Här har vi samlat de viktigaste reglerna du som hyresgäst bör känna till.

(mer …)

GDPR

INFORMATION OM BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi behandlar personuppgifter när du söker bostad, om du sedan blir kund hos oss och även en tid efter att din tid som kund hos oss har upphört. Din integritet är viktig för oss och vi vill därför att du läser vidare för att få veta mer.

(mer …)

Uppsägning

För att säga upp din lägenhet skriver du en skriftlig uppsägning och skickar till oss med posten. I uppsägningen ska framgå ditt namn och telefonnummer, vilken fastighet du hyr lägenhet i, lägenhetsnummer samt vilket datum uppsägningen görs. Glöm inte underskriften.

Andrahandsuthyrning

Du måste alltid ansöka om att få hyra ut i andra hand, se till att kontakta oss i god tid. För att få hyra ut sin lägenhet i andra hand krävs att du har en godtagbar anledning och vårt godkännande.

Hyr du ut din lägenhet utan vårt godkännande riskerar du uppsägning.

Byten

En bytesansökan ska alltid ske skriftligt och måste godkännas av oss och bytespartens värd innan bytet genomförs. I hyreslagens §35 kan du läsa om vilka regler som gäller för lägenhetsbyten. Kontakta oss för att få information och blankett för bytesansökan.