Tvättstugan

Det är viktigt att vi alla hjälps åt att hålla ordning i tvättstugorna –  för att höja säkerheten och för allas trevnad. Avsluta ditt tvättpass med att torka av maskinerna, göra rent tvättmedelsfacket samt sopa och våttorka golvet.

Bokning av tid

Det antal tider som finns att tillgå framgår av bokningslistan. Boka en tid åt gången, först när tiden utnyttjats kan en ny tid bokas. Visa hänsyn och avsluta ditt pass i god tid så att nästa person kan börja på utsatt tid.

Tvättning

För att tvättmaskinerna ska fungera bra får de inte fylls mer än vad som är tillåtet. Vår fastighetsskötare får ofta pocka bort bh-byglar som fastnat och gjort maskinerna obrukbara, tvätta därför alla bygel-bh i tvättpåse så håller både de och maskinerna länge. Tvättpåse finns att låna i tvättstugan.

Tänk på att inte använda för mycket tvättmedel, dosera enligt den lägsta doseringstabellen. Vattnet i Stockholm är av mycket bra kvalitet- hjälp till att bevara det.

Städning

Du som hyresgäst sköter städningen efter varje pass. Kontrollera då att maskinerna är tömda, torka av maskinerna med en fuktig trasa. Torka eller skölj ur tvättmedelsfack samt ta bort ludd ur torktumlare och torkskåp. Sopa av golvet och våttorka golvet i tvättstugan.