Värme och ventilation

Vi är måna om att alla som bor och arbetar i våra fastigheter ska uppleva ett behagligt inomhusklimat. Kontakta oss om du har synpunkter på klimatet i din lägenhet eller lokal.

Husens ventilation är självdrag. Draget bestäms av skillnaden mellan temperatur ute respektive inne. Det innebär att hyresgästen måste justera tilluftsdonen, vilka vetter mot yttervägg eller sitter ungefär mitt på badrumsväggen, samt frånluftsdonen som sitter mot innervägg högt upp. På sommaren ska ventilerna vara så öppna som möjligt. På vintern kan man reglera luftväxlingen genom att stänga till frånluftsdonen i rummen och minska i badrum och kök. För att testa vilken typ av ventil det är och hur mycket det drar, kan man hålla ett toalettpapper framför ventilen och studera hur pappret rör sig. Ta gärna kontakt med förvaltningen om ni vill veta mera.

För ett så behagligt inomhusklimat som möjligt; se till att inte möbler placeras precis framför radiatorer. Tillse även att termostaten inte täcks av gardiner eller dylikt.